Spannende 7-daagse familiereis Midden-Zweden

Midden-Zweden is de perfecte reisbestemming voor gezinnen die graag in de natuur vertoeven en het geduld hebben om op zoek te gaan naar wilde dieren. Ongerept en zonder veel andere toeristen, beleven jullie hier een fantastische reiservaring. Je overnacht op unieke locaties ver weg van de gebaande paden en gaat op zoek naar de koning van het bos, de eland en naar wilde bruine beren vanuit een observatiehut. Daarnaast ga je ook Europa’s dichtste wildernis ontdekken vanaf de kano.

Dit ga je doen!

  • Ontmoet de eland, koning van het bos
  • Logeer in een afgelegen vakantieappartement aan het water gelegen
  • Ontdek Europa’s dichtste wildernis te voet, met de fiets of vanaf het water
  • Verblijf 1 nacht in een berenkijkhut
  • Ga kanoën door dit natuurparadijs
  • Breng enkele nachten door in een charmante vakantiewoning op een schapenboerderij

Route spannende 7-daagse familiereis Midden-Zweden

Dag 1 t/m 2: Nyfors
Dag 3: Järbo
Dag 4 tot 7: Ramnäs

REISPROGRAMMA

Dag 1 t/m 2
Vanuit het zuiden of westen van Zweden reizen jullie naar jullie eerste verblijfplaats van deze spannende 7-daagse familiereis, gelegen te Nyfors. Daar bevindt zich een vakantiewoning in een ecopark gekend voor Europa’s grootste wilde elandpopulatie.

Het vakantieappartement, waar jullie de komende 2 nachten verblijven, ligt rechtstreeks aan het water en staat middenin de wildernis. Inchecken kan vanaf 14 uur. Wilde dieren zoals elanden, wolven, herten en vossen kunnen zomaar voorbij komen wandelen.

Het appartement bestaat uit een kamer met dubbelbed en een stapelbed, een private badkamer en een volledig uitgeruste keuken.

Vanuit de leefruimte heb je toegang tot het mooie gedeelde terras met zicht op de rivier.

Kano’s, kajaks, roeiboten en mountainbikes zijn te huur bij de receptie, op een 13 minuten rijden van het vakantieappartement. De gastheer geeft je graag suggesties m.b.t. de actieve mogelijkheden, aangepast aan je wensen en ervaring. Ga niet zomaar op verkenning, je bevindt je tenslotte in Europa’s dichtste wildernis en verdwalen kan je hier zeker. Daarom behoort een gegidste wandeling ook tot de mogelijkheden.

Tijdens jullie verblijf te Nyfors staat een spannende activiteit op het programma in het ecopark Malingsbo-Kloten. Dan gaan jullie op zoek naar de koning van het bos, de eland.

Eerst geniet je van een buitenmaaltijd aan een meer waar de Engelstalige gids (de beste wildlife tracker van Midden-Zweden) je alles over deze indrukwekkende dieren en hun leefgebied vertelt.

Daarna maak je een wandeling door een prachtig oud bos op zoek naar sporen van elanden. Na de wandeling ga je vanuit een minibus op zoek naar elanden en kan je hopelijk mooie foto’s maken.

Deze excursie duurt 5 uur, terugkomst is laat op de avond.

Hou er rekening mee dat er in de wildernis geen supermarkten zijn en jullie dus voor aankomst inkopen zullen moeten doen. Enkele goede restaurants bevinden zich tussen de 20 en 40 minuten rijden van jullie vakantiewoning.

De kleine maar mooie waterval Skräddartorpsfallet, op slechts 5 minuten rijden van jullie vakantieappartement is absoluut een bezoek waard en een heerlijke plek om te picknicken.

Tijdens jullie verblijf te Nyfors raad ik jullie aan om de Ormdalsstigen te wandelen. Deze 5,8 km lange, prachtige en zeer gevarieerde wandeling in de gemeente Skinnskatteberg is mijn favoriete wandeling. Omwille van het terrein moet je rekenen op een 2 tot 3 uur wandelen.

Dag 3 tot 4
Uiterlijk om 10.30 uur reizen jullie verder naar jullie volgende verblijfplaats gelegen te Järbo. Vanaf Nyfors is het 2 uur 20 minuten (163 km) rijden naar Järbo waar jullie uiterlijk om 15 uur verwacht worden.

Bij aankomst te Järbo krijgen jullie alle uitleg over beren en jullie verblijf in Zweden’s meest zuidelijk gelegen berenkijkhut.

Een open sandwich en koffie/thee worden je aangeboden en rond 16.30 uur worden jullie naar de kijkhut gebracht waar je ook zal overnachten. Je gaat in de kijkhut een zeer spannende nacht doorbrengen, je krijgt vooral vogels en eekhoorns te zien. Als je stil genoeg bent krijg je met een beetje geluk misschien ook wilde bruine beren te zien.

Voorzie drank en eten voor jullie tijd in de hut (17 uur tot 8 uur de volgende ochtend), bij voorkeur geurloze voeding en drank en geluidloze verpakkingen. Jullie mogen de hut NIET verlaten.

Dag 4 tot 7
De volgende ochtend worden jullie om 8 uur terug opgehaald door de gids.

Hierna krijg je in het bezoekerscentrum een ontbijt aangeboden. Hopelijk heb je veel te vertellen over je belevenissen van de vorige nacht.

Een verblijf in de berenkijkhut is vermoeiend omdat je elkaar moet afwisselen om te slapen zodat er altijd iemand wakker blijft om beren te spotten. Bij een succesvolle avond krijg je dus amper je bed te zien.

Na het ontbijt kunnen jullie in het bezoekerscentrum verder uitrusten in één van de gastenkamers of gebruik maken van de badkamer om je op te frissen indien wenselijk.

Hierna reizen jullie verder naar Ramnäs wat op iets meer dan 2 uur (151 km) rijden ten zuiden van Järbo is gesitueerd.

Te Ramnäs staat een traditionele Zweedse vakantiewoning tot jullie beschikking, gelegen op een schapenboerderij. Jullie verblijven hier 3 nachten op basis van kamer en ontbijt.

Een comfortabele badkamer en keuken behoren tot de standaard uitrusting, maar een TV ontbreekt. Een stapel lectuur biedt voldoende gelegenheid tot ontspanning. Kortom: alle ingrediënten om volledig tot rust te komen in de Zweedse natuur.

Tijdens jullie verblijf te Ramnäs staat een 6-uur durende kanotocht inclusief lunch en snacks op het programma.

Deze vakantiewoning is gelegen op de Bruksleden, 1 van 2 lange-afstandswandelpaden in de regio. Vanuit de woning kan je 2 verschillende etappes van de Bruksleden afwandelen.

In de omgeving van Ramnäs valt vanalles te beleven. Je kan een bezoek brengen aan de meer dan
500 jaar oude zilvermijn van Sala, de middeleeuwse stad Arboga, de cider- en appelsap
proeverij te Köping
of 1 van de talrijke andere bezienswaardigheden in de regio. Ook is het de moeite waard om verschillende sites van het ecomuseum Bergslagen te ontdekken.

Je kan ook 1 van de talrijke natuurreservaten van Västmanland bezoeken.

Kom na het wandelen bij door gebak te gaan eten in 1 van de traditionele patisserieën in de regio,
hiervoor kan ik Elsa Andersons konditori te Norberg warm aanbevelen.

Op dag 7 zit jullie vakantie er op. We hopen dat jullie ervan genoten hebben en zien jullie graag terug.

Prijsinformatie spannende 7-daagse familiereis Midden-Zweden

Reisperiode: Tussen mei en midden september

Reisduur: 7 dagen / 6 nachten

Reissom: 31.394 SEK in totaal op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar.

Accommodatie: Overnachtingen inclusief bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak

  • 2 nachten in een vakantieappartement te Nyfors
  • 1 nacht in een berenkijkhut
  • 3 nachten in een vakantiewoning te Ramnäs

Inclusief: Overnachtingen op basis van self-catering te Nyfors, overnachtingen op basis van kamer en ontbijt te Järbo en Ramnäs, 5-uur durende elandsafari inclusief avondmaaltijd, berenkijkhut en 6-uur durende kanotocht inclusief lunch en snacks.

Exclusief: Transport naar en van Zweden, transport in Zweden, verzekeringen (reis-, hospitalisatie- en annulatieverzekering), niet-inbegrepen maaltijden, alle dranken, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Samenvatting inbegrepen activiteiten en maaltijden

DATUMACTIVITEITENMAALTIJDEN
Dag 1 t/m 25-uur durende elandsafari inclusief avondmaaltijd  
Dag 3 tot 4BerenkijkhutOntbijt op dag 4
Dag 4 tot 76-uur durende kanotocht inclusief lunch en snacksOntbijt op dag 5, 6 en 7

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70