Avontuurlijke 8-daagse winterreis Midden-Zweden

Ben je klaar om je onder te dompelen in de charme die Zweden te bieden heeft gedurende de winter? Ben je avontuurlijk ingesteld? Wil je graag meer te weten komen over de wilde dieren die in Zweden voorkomen? Als je deze 3 vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is deze avontuurlijke 8-daagse winterreis absoluut geschikt voor jou.

Dit ga je doen!

  • Logeer in een authentiek vakantiehuis
  • Ga kanoën door een adembenemend winterlandschap
  • Geniet van smaakvol gebak in een traditionele Zweedse patisserie
  • Trek sneeuwschoenen aan voor een wolf tracking tocht
  • Breng een spannende dag door in een wildkijkhut

Route 8-daagse winterreis Midden-Zweden:

Dag 1 t/m 4: Ramnäs
Dag 5 t/m 7: Jädraås

Dag 1: Met je eigen auto rijd je naar de eerste B&B die gelegen is middenin de bossen. Daar staat een volledige woning tot je beschikking, gelegen op een schapenboerderij temidden van een wolvenroedelgebied. Bij aankomst staat iemand klaar om je te verwelkomen en je alle informatie te geven over wat er te beleven valt in de regio. Je krijgt ook kaarten en wandelboekjes om te gebruiken gedurende je verblijf. De rest van de dag ben je vrij. Optioneel kan je bij deze B&B op basis van halfpension.

Dag 2: Vandaag ga je gedurende 2 tot 4 uur kanoën door het adembenemende winterlandschap van het Zwarte Rivierdal. Deze tocht, onder begeleiding van een Nederlandstalige gids, gaat naar jouw keuze ’s ochtends of ’s avonds door. Tijdens de winter is het meestal genieten van kalm, zonnig weer en zit er tevens niet veel stroming op het water. Met de zon op je gezicht en het geluid van de fauna kan je na het peddelen aanschuiven voor een eenvoudige grillmaaltijd en koffie, die bereid worden langs de rivier over open vuur. Wanneer de rivier volledig dichtgevroren is, staat als alternatief een beverwandeling ingepland.

Dag 3: Op sneeuwschoenen ga je vandaag in het gehucht Kloten, op zoek naar wolvensporen. In het Malingsbo-Kloten ecopark is namelijk een wolvenroedel gevestigd. Je gaat de ganse dag op stap met een wildlife gids door de wildernis. Je zal niet alleen wolvensporen zien zoals hun gedode prooi maar tevens sporen van andere wilde dieren zoals elanden. Je doet kennis op wat betreft spoorzoeken. Halverwege de tocht wordt een wildernispicknick voorzien, bestaande uit lokale ingrediënten. Voor deze tocht is het vereist over een goede conditie te beschikken. De tocht gaat ook door wanneer er geen sneeuw ligt, uiteraard zonder sneeuwschoenen op dat moment.

Dag 4: Vandaag heb je een vrije dag die je naar eigen invulling kunt besteden. Ga wandelen in 1 van de talrijke natuurreservaten die de provincie Västmanland rijk is. Of je kan lekker gebak gaan eten in 1 van de traditionele patisserieën in de regio. Andere opties zijn een bezoek aan: de middeleeuwse stad Arboga, het oudste Zweedse waterpretpark Kokpunten, de cider- en appelsap proeverij te Köping of 1 van de talrijke andere bezienswaardigheden in de regio.

Dag 5: Je zet je avontuurlijke winterreis verder en reist vandaag naar Jädraås. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het gezellige stadscentrum van Falun of de kopermijn bezoeken die erkend is door UNESCO als werelderfgoed. Niet enkel het stuk onder de grond is interessant, bovengronds is er eveneens een zeer leerrijk museum, interessant voor jong en oud. In de namiddag kan je inchecken in een comfortabel hostel, gelegen aan een meer.

Dag 6: Vandaag ga je een spannende dag doorbrengen in een wildkijkhut, gelegen in de noordelijke bossen van Gästrikland en op slechts 15 minuten rijden van het hostel. Vanuit de kijkhut kun je ’s winters vele vogelsoorten en andere dieren observeren. Een keur aan vogelsoorten gedijt in deze dennenbossen, waaronder grote bonte specht, grijskopspecht en zwarte specht. Behalve havik en sperwer zie je misschien zelfs een steenarend of zeearend landen. Een vos kan voorbij komen sluipen en regelmatig laten eekhoorns zich zien, al springend tussen de bomen. Het dode hout en de vogelstokken rondom de hut bieden een uitgelezen mogelijkheid om de vogels te observeren en fotograferen. Je brengt 5 tot 7 uren door in deze verwarmde kijkhut uitgerust met grote stapelbedden en een eenvoudig toilet.

Dag 7: Vandaag kan je vrij invullen. Ga wandelen in de buurt van het hostel, waag je aan een poging ijsvissen of ga skieën op Kungsberget, een skipiste gelegen op slechts 14 km rijden van het hostel. Alle uitrusting die je nodig hebt om te skieën, kan gehuurd worden op Kungsberget. Heb je het toch meer voor het spotten van vogels, dan kan je een dag samen met een gids op zoek gaan naar de imposante taigagaai. 

Dag 8: Vandaag keer je huiswaarts na je avontuurlijke 8-daagse winterreis. Geniet van een laatste blik op de prachtige sneeuwlandschappen zodat je er weer voor een tijdje tegenaan kunt.

Prijsinformatie 8-daagse winterreis Midden-Zweden:

Reisduur: 8 dagen/ 7 nachten
Reissom: vanaf 11.022 SEK per persoon
Inclusief: overnachtingen op basis van kamer + ontbijt, genoemde excursies, genoemde maaltijden

OPMERKINGEN:

  • Reis je met eigen wagen dan zijn winterbanden M+S (mud + snow) verplicht tussen 1 december en 31 maart. Spijkerbanden zijn aan te raden in Midden-Zweden omdat hier weinig grote wegen zijn en de logies en activiteiten nogal afgelegen zijn. Wanneer je in Zweden een wagen huurt tijdens deze periode zijn spijkerbanden standaard.
  • Voorzie aangepaste winterkledij en geschikte winterschoenen!

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70