Natuurfotowandeling

Wil je op een ontspannen en ongedwongen manier leren hoe je betere foto’s kunt maken terwijl je ondertussen volop van de natuur geniet? Ga dan mee op een natuurfotowandeling door de schitterende wildernis van Midden-Zweden onder begeleiding van natuurfotografe Sylvia Adams.

Dit ga je doen!

  • 3 uur durende natuurfotowandeling door Svartådalen (het zwarte rivierdal)
  • Kleine groepen van max. 6 deelnemers
  • Op jouw wensen en behoeften afgestemd
  • Bekijk de natuur met andere ogen en maak creatieve en onderscheidende foto’s

Na een kennismaking vatten we de inspirerende natuurfotowandeling aan. Tijdens de wandeling worden je allerlei tips gegeven over hoe je creatievere en meer onderscheidende foto’s maakt dan de foto’s die je normaal neemt. Je leert met behulp van praktische, plezante fotografietips met andere ogen en bewuster naar je omgeving kijken. Een natuurfotowandeling betreft altijd maatwerk en spitst zich daardoor toe op jouw behoeftes. Enkele triggers waar we mee kunnen werken zijn: licht, kleuren, vormen, standpunten, scherptediepte en compositie. Samen proberen we het buitengewone in het gewone te vinden. We staan dan ook vaak stil en je krijgt alle kansen om prachtige beelden te maken.

Voor deze wandeling heb je geen dure camera-uitrusting nodig, zolang je maar iets meeneemt waar je foto’s mee kan maken. Het is niet de camera die de foto maakt maar de fotograaf. Heb je echter een digitale camera met verwisselbare lenzen, probeer je dan te beperken tot 1 lens. Een wandeling in de natuur met een lichte rugzak werkt ontspannend en heeft een gunstige invloed op je creativiteit en concentratie.

Deze activiteit bevordert eveneens de groepssfeer, voor je het weet ben je zelf bezig met het beoordelen van de foto’s van andere deelnemers.

Praktische informatie

Periode: Elke dinsdag en zaterdag van april t.e.m. augustus en elke woensdag en zondag van september tot midden oktober.

Tijd: Afspraak om 13 uur, de natuurfotowandeling duurt een 3-tal uur. (Andere vertrektijden zijn mogelijk op aanvraag).

Ontmoetingspunt: Fallängetorp för fä och folk te Krylbo, parking naast de B&B Mellangården.

Toegankelijkheid: Deze natuurfotowandeling is voor iedereen geschikt, van beginnende tot gevorderde natuurfotograaf. De te wandelen afstand bedraagt 5 tot 8 kilometer en voert vaak over oneffen terrein. Voor deze wandeling staat een zoom (vierwielige terreinwagen aangepast aan mindervaliden) ter beschikking.

Prijs: 900 SEK / persoon: de prijs is inclusief warme dranken, zelfgemaakte cake, een kleine verrassing en Nederlandstalige begeleiding door een lokale natuurfotograaf. Max. 6 deelnemers.

Mee te nemen: Geschikte kledij (laagjes), geschikte schoenen (bij voorkeur waterdichte laarzen of wandelschoenen), camera of smartphone met opgeladen batterij(en), regenjas, insectenwerend middel, fles water en bij zonnig weer een geschikt hoofddeksel en zonnecreme.

Optioneel: Overnachting in B&B, beddengoed, handdoeken en ontbijt inbegrepen voor 690 SEK per persoon

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70

Foto’s gemaakt door deelnemers: