Onvergetelijke 5-daagse winterreis Zweeds Lapland

Ben je op zoek naar een unieke natuurbeleving in Zweeds Lapland? Heb je geen schrik van winterse omstandigheden? Zoek je de beste plek in Zweden voor het zien van Noorderlicht? Als je deze 3 vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan moet je gewoon deze unieke 5-daagse winterreis naar Zweeds Lapland boeken.

Dit ga je doen!

 • Logeer in de eerste glamping site ter wereld geschikt voor arctische winteromstandigheden
 • Breng 2 nachten door in een unieke kegelvormige kamer
 • Ga mee op sledehondentocht
 • Knuffel rendieren en kom meer te weten over de Sami cultuur
 • Bestuur zelf een sneeuwscooter
 • Steek samen met een gids de arctische cirkel over

Route 5-daagse winterreis Zweeds Lapland:

Dag 1 tot 3: Gunnarsbyn
Dag 3 tot 5: Mårdsel

Dag 1 tot 3 – Gunnarsbyn
Op eigen houtje reizen jullie naar de luchthaven van Luleå (LLA) of het centraal treinstation van Boden. Naar Luleå kan je met een vlucht vanuit Stockholm Arlanda. Reis je liever met de trein, dan is er een nachttrein van Stockholm naar het centraal station van Boden die er ongeveer 12 uur over doet (vliegtickets en treintickets zijn niet inclusief in dit programma). Overnachtingen in Stockholm, Luleå of Boden kunnen optioneel bijgeboekt worden net als treintickets binnen Zweden.

Vanaf het treinstation van Boden of de luchthaven van Luleå wordt een private gegidste transfer voorzien voor jullie naar de eerste glamping site ter wereld geschikt voor arctische wintercondities. Deze ligt op 70 km van de luchthaven van Luleå, een rit van 1 uur door dichte bebossing met veel kans op het zien van wilde dieren onderweg. De laatste 10 minuten ga je achterop in de sneeuwscooterslede.  Middenin de wildernis en ver weg van lichtvervuiling heb je hier kans om het unieke Noorderlicht te bewonderen vanaf de eerste rij. Afgekoppeld van alles en toch genieten in comfort, dit kan je hier.

Je verblijft de komende 2 nachten in het hart van Zweeds Lapland in een kegelvormige kamer gelegen naast een groot meer genaamd Degerselet en de Råne rivier. Deze kegelvormige kamer heeft een glazen dak en panoramische ramen aan één zijde. De ramen zijn op het noorden gericht, zodat je de meeste kans hebt op het bewonderen van het noorderlicht vanuit je bed.

Er is een aparte hal waar je je winterkleding en laarzen kan uitdoen voordat je naar binnen gaat. Er zijn verwarmingselementen aanwezig om je warm te houden en je beschikt over een private badkamer bestaande uit een verbrandingstoilet en wastafel.

Je kan gebruik maken van een gemeenschappelijke leef- en eetruimte voorzien van een gezellige houtkachel en comfortabele stoelen. Op het terrein bevindt zich ook een buitenvuurplaats waar je kan zitten en ontspannen met een geweldig uitzicht over de Råne rivier en het bevroren meer.

Douchen kan je in de drijvende sauna gelegen op het bevroren meer. Met warm water en een houtkachel is dit de ultieme ontspanningstijd waar je privé en onbeperkt van kunt genieten terwijl je hier logeert. Je kan zelfs een duik nemen in het kleine ijsbad na je tijd in de sauna.

Tijdens je verblijf in Gunnarsbyn ga je een paar uur op bezoek bij een Samische rendierfamilie. Je leert meer over de Sami-cultuur, de zorg voor rendieren en de band die de rendierherders hebben met hun dieren. Een traditionele lunch is inbegrepen.

Tijdens deze 5-daagse zijn alle maaltijden en dranken inclusief: warme ontbijtsnacks, lunches, min. 3-gangendiners, snacks en dranken.

Je kan ter plaatse gebruik maken van (inclusief):

 • Fatbikes, mountainbikes geschikt voor sneeuw en de tracks die hiervoor werden aangelegd
 • Sneeuwschoenen, perfect om het bos en de nabijgelegen eilanden te verkennen
 • Sledes, sinds eeuwen hét vervoermiddel bij uitstek in het Noorden
 • Nordic ski’s, mogelijk om te langlaufen of af te wijken van de hiervoor aangelegde paden

Ook het gebruik van extra winterkledij wordt gratis ter beschikking gesteld voor jullie (winterpakken, winterlaarzen, mutsen en handschoenen).

Dag 3 tot 5 – Mårdsel
Vandaag wacht je een private gegidste transfer van 35 minuten naar Mårdsel waar een voormalige supermarkt werd omgebouwd tot een comfortabel verblijf.

Net onder de Arctische cirkel is jullie verblijfplaats uitermate geschikt voor een sledehondentocht. Een sledehondentocht is de ultieme manier om te reizen door bossen en over bevroren meren. Je mag gedurende 3,5 uur de slede zelf besturen of achterop zitten samen met de gids. Een buitenmaaltijd is inbegrepen tijdens deze tocht.

In Mårdsel verblijf je 2 nachten in een suite van 102 m2, gelegen op de 1ste verdieping, op basis van volpension. De suite beschikt over 3 slaapkamers, een gezellige leefruimte, een privé-badkamer en keuken. De leefruimte beschikt over een haardvuur, een bar, een muziekinstallatie en enkele muziekinstrumenten. Een grote flatscreen TV en gezelschapsspelen zorgen ervoor dat je je binnenshuis niet verveelt. In de kelder kan je genieten van een mooie sauna met vloerverwarming, de perfecte ontspanning na een activiteit buitenshuis.

De Arctische cirkel ligt in de nabijheid van de lodge. Vanaf deze lijn komt de zon niet op op 21 december en gaat ze niet onder op 21 juni. Er wordt tijdens deze tocht met de sneeuwscooter op kleine wegen gereden en je hebt kans op het zien van elanden, rendieren, vossen, echte hazen en arctische vogelsoorten. Op sneeuwschoenen ontdek je samen met de gids het oude bos rond de arctische cirkel en geniet je van een lunch in een boshut. Deze tocht op dag 4 duurt ongeveer 6 tot 7 uur.

Ontbijt, lunch, avondeten, snacks en alle dranken zijn inbegrepen tijdens je verblijf.

Je kan ter plaatse gebruik maken van (inclusief):

 • Sneeuwschoenen, perfect om het bos en de nabijgelegen eilanden te verkennen
 • Sledes, sinds eeuwen hét vervoermiddel bij uitstek in het Noorden
 • Nordic ski’s, mogelijk om te langlaufen of af te wijken van de hiervoor aangelegde paden

Ook het gebruik van extra winterkledij wordt gratis ter beschikking gesteld voor jullie (winterpakken, winterlaarzen, mutsen en handschoenen).

Optionele (bij te boeken) activiteiten (bij beide accommodaties) zijn:

 • Ballonvaart (boekbaar tussen 10 februari en 10 april)
 • Workshop IJssculpturen maken
 • Storforsen waterval tour
 • Fotografieworkshop
 • IJsvissen

Op dag 5 wacht je na het ontbijt een transfer van 1,5 uur naar de luchthaven van Luleå of 1 uur naar het treinstation van Boden. Je keert zeker met fantastische en onvergetelijke herinneringen huiswaarts.

Prijsinformatie 5-daagse winterreis Zweeds Lapland:

Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: 46.120 SEK per persoon bij boeking vanaf 2 personen
Inclusief: overnachtingen op basis van volpension, genoemde excursies, genoemde private transfers en persoonlijke begeleiding gedurende je verblijf.

De prijs is exclusief:

 • Vervoer naar en van Boden of Luleå
 • Reis-, hospitalisatie- en annulatieverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Samenvatting inbegrepen activiteiten en maaltijden:

DAGACTIVITEITENMAALTIJDEN
Dag 1 tot 33,5 uur durende sledehondentocht, onbeperkt en privaat gebruik van de drijvende sauna, gratis activiteiten zoals hierboven vermeldAlle maaltijden en dranken
Dag 3 tot 54-uur durende Sami tocht, 6-7 uur durende sneeuwscootertocht naar de Arctische cirkel, gratis activiteiten zoals hierboven vermeldAlle maaltijden en dranken

OPMERKINGEN:

 • Omwille van de beperkte electriciteitsvoorzieningen op beide locaties moet je zelf een powerbank meebrengen om je telefoon of andere electronische apparatuur te laden.
 • De meest geschikte periode voor deze reis is van midden januari tot midden april.
 • Dit programma kan naar wens aangepast worden.
 • Voorzie aangepaste winterkledij en geschikte winterlaarzen! In Zweeds Lapland variëren de temperaturen van 0 tot -40 graden Celsius. Wat betreft kledij is het belangrijk om in laagjes te werken, die je gemakkelijk moet kunnen aan- en uitdoen. Je moet dus zelf thermisch ondergoed, warme sokken, muts en handschoenen meebrengen. Bij de logies kan je gratis gebruik maken van extra winterpakken, kousen, handschoenen en een muts als een overlaag over je eigen kledij.

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70