Kleurrijke 6-daagse herfstreis Zweeds Lapland

Zweeds Lapland is niet alleen een fantastische winterbestemming maar ook adembenemend mooi tijdens de herfst. Overdag kan je genieten van de betoverende mooie en kleurrijke natuur die in vuur en vlam staat. ‘s Avonds en ‘s nachts heb je kans op het zien van Noorderlicht. Breng je 6-daagse herfstreis door in een mooie chalet terwijl allerlei leuke activiteiten op het programma staan. Explosieve kleuren, fantastische weerspiegelingen op de meren, kans op Noorderlicht en fijne temperaturen, dit alles heb je vanaf eind augustus tot begin november.

Dit ga je doen!

 • Logeer 5 nachten in een mooie chalet met hotel standaard op basis van halfpension
 • Ga te voet jagen op Noorderlicht onder begeleiding van een lokale gids
 • Bezoek het best bewaarde kerkdorp van Zweden, erkend door Unesco als werelderfgoed
 • Spot zeehonden vanaf een boot
 • Leer hoe je te gedragen en kleden in de wildernis van Lapland

PROGRAMMA:

DAG 1 TOT 6 – LULEÅ:
Op dag 1 reizen jullie op eigen houtje naar de luchthaven of het treinstation van Luleå. Naar Luleå kan je met een vlucht vanuit de luchthaven van Stockholm Arlanda. Reis je liever met de trein, dan is er een nachttrein van Stockholm naar Luleå die er ongeveer 12,5 uur over doet (vliegtickets en treintickets zijn niet inclusief in dit programma). Een overnachting in Stockholm kan optioneel bijgeboekt worden.

Vanaf het treinstation of de luchthaven van Luleå wordt een private transfer van 35 minuten voorzien naar de lodge waar jullie 5 nachten gaan logeren in een gezellige chalet met hotel standaard. De korte rit brengt jullie langs landbouwgrond, bossen en de kustlijn met zicht op de archipel van Luleå en de Botnische Golf. Dit gebied is van oudsher een landbouw-, vissers- en bosbouwgemeenschap met sterke historische en culturele banden met de eilanden van de archipel.

Het resort beschikt over een hoofdgebouw, 15 chalets, grote tipi-tenten en verschillende ontspanningsruimtes en sauna’s. Jullie verblijven op dit domein, gelegen aan het water, in 1 van de 15 chalets op basis van halfpension. Elke chalet bestaat uit twee slaapkamers, een badkamer, keuken, leefruimte en terras met zicht op zee. Je chalet wordt dagelijks schoongemaakt.

Elke ochtend kan je in het hoofdgebouw genieten van een ontbijt en elke avond wordt een 3-gangendiner geserveerd behalve op de avond waarbij de Noorderlichtwandeling ingepland staat. Dan genieten jullie van een buitenmaaltijd.

Tijdens jullie 6-daags verblijf in Luleå staan verschillende activiteiten op de planning. Te voet gaan jullie op zoek naar het Noorderlicht, je brengt een gegidst bezoek aan het kerkdorp Gammelstad, vanaf een boot ga je zeehonden spotten en je leert alles over hoe je kunt overleven in de wildernis van Zweeds Lapland.

BESCHRIJVING ACTIVITEITEN:

Wildernisvaardigheden:
Een verblijf in Zweeds Lapland is comfortabeler wanneer je weet hoe je te kleden en gedragen in arctische omstandigheden. Op een leerzame reis van 3 uur door de bossen in de omgeving van de lodge ga je op avontuur. Je leert hoe je op arctische wijze een vuurtje stookt, hoe je koffie en thee bereidt over open vuur en je komt meer te weten over de fauna en flora van Zweeds Lapland. Rond lunchtijd geniet je van een ontspannen, typische buitenlunch in de wildernis. In Zweeds Lapland is het belangrijk om te ontspannen, te discussiëren, te genieten en waardering te hebben voor deze bijzondere omgeving. Deze activiteit is een perfecte introductie tot je avontuur in Zweeds Lapland.

Rondleiding door het kerkdorp ‘Gammelstad’:
Na een korte transfer krijgen jullie een rondleiding door het best bewaarde kerkdorp van Zweden, Gammelstad, letterlijk vertaalt ‘oude stad’. Het dorp, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 14de eeuw, is van groot cultureel en historisch belang voor Luleå en Zweden. De gids vertelt tijdens deze rondleiding over de geschiedenis van dit kerkdorp en hoe dit zich verhoudt tot de lokale geografie, de ontwikkeling van de regio en de geschiedenis van Noord-Zweden. Tijdens deze 3-uur durende activiteit bezoek je een interessante tentoonstelling. Er zijn ook enkele kunst- en ambachtswinkels gevestigd op het domein.

Noorderlichtwandeling met buitenmaaltijd:
Tijdens de schemering ‘s avonds ga je samen met een ervaren gids 3 uur wandelen in de Zweedse natuur. Tijdens deze wandeling door de bossen van Brändö en langs de kust zal de gids je alles vertellen over de natuur en dieren van Lapland. Bij gunstige omstandigheden kan je misschien het Noorderlicht zien! Een vuurtje wordt gestookt en koffie en thee worden klaargemaakt. Je geniet zittend op rendiervachten onder de sterrenhemel van het buitendiner door de gids bereidt.

Zeehondensafari:
Je neemt plaats op een 7,5 meter lange boot die bestuurd wordt door een natuurgids. Gedurende 2 uur vaar je in de archipel op zoek naar zeehonden die rusten op de talrijke eilanden of rotsen. Twee types zeehonden leven in de Baltische zee: de grijze zeehond en de ringelrob. Zij voeden zich met vis uit de baai waaronder haring en zalm. Op beide soorten zeehonden werd vroeger gejaagd, nu ze beschermd zijn groeit het aantal waarnemingen. Je hebt ook kans op het zien van talrijke vogelsoorten waaronder zeearenden, zwarte zeekoeten, grote zee-eenden, scholeksters, kleine mantelmeeuwen, auerhoenders en moerassneeuwhoenen. Op de eilanden net als op het vasteland, komen ook elanden, beren, rendieren en hazen voor. Misschien kunnen jullie deze soorten wel bewonderen vanaf de boot.

Optionele (bij te boeken) activiteiten zijn:

 • Sauna en jaccuzi voor privaat gebruik gedurende 1 uur
 • Begeleide kajak-, kano- en fatbiketochten
 • Boottocht naar een eiland inclusief lunch
 • Avondboottocht met focus op het Noorderlicht
 • Begeleide boswandeling ‘foerageren’ (zoeken en vinden van voedsel)
 • Noorderlicht fotografieworkshop
 • Outdoor cooking workshop
 • Bezoek aan een huskykennel
 • Huur van fatbikes
 • Huur van vismateriaal

Op dag 6 wacht je na het ontbijt een 35-minuten durende transfer naar het treinstation of de luchthaven van Luleå. Je keert na deze kleurrijke 6-daagse herfstreis met opgeladen batterijen huiswaarts.

Prijsinformatie 6-daagse herfstreis Zweeds Lapland:

Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Reissom: vanaf 19.900 SEK per persoon bij boeking vanaf 2 personen
Inclusief: overnachtingen op basis van halfpension, genoemde excursies, genoemde transfers en begeleiding gedurende je verblijf.

De prijs is exclusief:

 • Vervoer naar en van Luleå
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Alle dranken
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70