Beversafari

BEVERSAFARI – 1450 SEK per persoon (Engelstalige begeleiding)

Sommige mensen beweren dat bevers het bos vernietigen wanneer ze dammen bouwen en bomen kappen. Op deze beversafari leer je meer over deze fascinerende soort en hun impact op het ecosysteem. Bevers zijn geweldige dieren en leveren een grote bijdrage aan de biodiversiteit. Wij als mens zouden ze meer respect en dankbaarheid moeten tonen.

Voor wie: Iedereen die ouder is dan 8 jaar en kan zwemmen

Locatie: Färna (Västmanland): exacte locatie wordt bij boeking bekend gemaakt

Periode:

Van eind april tot eind september. Juni en juli bieden de beste lichtomstandigheden om te fotograferen maar dat betekent ook dat je langer wakker moet blijven.

Tijd: De begin- en eindtijd van deze 5-uur durende beversafari is afhankelijk van het seizoen:

  • Van eind april tot midden juni: 17u tot 22u
  • Van midden juni tot eind juli: 18u tot 23u
  • Van begin augustus tot eind september: 17u tot 22u

De prijs is inclusief:

  • Boottocht met Engelstalige begeleiding
  • Buitendiner
  • Gebruik verrekijker, warme dekens en reddingsvest

Beversafari

De beversafari begint met een verwelkoming door de gids, waarbij iedereen zich even voorstelt. Daarna wordt een introductie over bevers gegeven en leer je hoe je je best gedraagt om je kans te vergroten om deze dieren in het wild te zien.

Wist je dat een beverburcht zo hoog als een mens kan zijn en dat een bever met zijn blote tanden een grote boom kan omleggen? Op deze tocht kom je al snel te weten waarom bevers de ingenieurs van het bos worden genoemd en waarom ze zo belangrijk zijn voor het taiga-ecosysteem.

Voor vertrek geniet je eerst nog van een buitendiner dat bestaat uit een wrap gevuld met gerookt varkensvlees en biologische groenten, een gezond bessendrankje of een flesje lokaal bier, biologische koffie en thee en een heerlijk chocoladekoekje. Voor vegetariërs is er een vleesloze wrap beschikbaar.

Na het diner helpt iedereen mee om de rubberboten de rivier in te duwen. De boten worden aangedreven door een zeer stille elektrische motor. Fotografen mogen vooraan in de boot plaatsnemen. De boot is gemakkelijk wendbaar dus je gaat zeker naar huis met talrijke foto’s.

Het meer waarop je gedurende een 3-tal uur zult varen, is uitermate geschikt voor het zien van beversporen, bevers en hun bouwwerken. Iedereen houdt zijn blik op de oever gericht om te zoeken naar bevers en ander wild. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens je de verschillende beverburchten en talrijke bevers te zien krijgt. Met een beetje geluk kun je ook genieten van een prachtige zonsondergang op het meer.

Wanneer de duisternis valt, wordt teruggekeerd naar het startpunt om de beversafari af te ronden.

Korting:

De prijs voor kinderen tot 16 jaar is slechts 725 SEK (50% korting) en studenten tot 26 jaar betalen 1250 SEK.

Deze activiteit vindt plaats in de wilde natuur; dit betekent dat hoewel je de plaats zult bezoeken waar deze dieren leven, er geen garantie kan worden gegeven op wat je zult zien of kunnen fotograferen.