8-daagse familiereis Midden-Zweden

In Midden-Zweden, op slechts 2 tot 3 uur rijden ten noordwesten van Stockholm, valt veel te beleven voor actieve families. Behalve wildlife safari’s kan je ook andere spannende activiteiten boeken in Europa’s dichtste wildernis. Zwemmen in één van de honderden meren of wandelen door ongerepte bossen vormen slechts een aanvulling op je ontmoeting met de koning van het bos of je nachtelijk avontuur in wolvenroedelgebied.

Dit ga je doen!

  • Wandel in ongerepte natuur, de leefomgeving van de bruine beer
  • Bezoek de kopermijn van Falun, UNESCO werelderfgoed
  • Ontmoet de eland, koning van het bos
  • Kampeer in wolvenroedelgebied

Route 8-daagse familiereis Midden-Zweden:

Dag 1 t/m 2: Korså Bruk
Dag 3 t/m 5: Skultuna
Dag 6 tot 7: Skinnskatteberg
Dag 8: Färna

Dag 1: Op eigen houtje reis je naar de eerste B&B die gelegen is middenin de bossen. Deze herberg gelegen in een klein gehucht is oneindig charmant. Het comfortniveau is eerder basis maar de omgeving is als wakker worden in een betoverende droom. Bij aankomst sta ik klaar om je te verwelkomen en je alle informatie te geven over wat er te beleven valt in deze regio. Je krijgt ook stafkaarten en wandelboekjes om te gebruiken gedurende je verblijf. De rest van de dag ben je vrij om te genieten van je eerste dag vakantie, iets wat in zo’n overweldigende natuurlijke omgeving zeker moet lukken.

Dag 2: Vandaag kan je vrijblijvend een bezoek brengen aan het gezellige stadscentrum van Falun of de kopermijn bezoeken die erkend is door UNESCO als werelderfgoed. Niet enkel het stuk onder de grond is interessant, bovengronds is er eveneens een zeer leerrijk museum, interessant voor jong en oud.

Dag 3: Op dag 3 van jullie vakantie kunnen jullie een wandeling maken rond het verblijf. In de ongerepte bossen rond Korså Bruk krioelt het van wildlife en je kan zomaar een eland, bever of beer tegen het lijf lopen. Ook zwemmen in het uitgestrekte meer biedt je een kans om van de omgeving te genieten en met een beetje geluk zie je een visarend boven je hoofd vliegen. Daarna is het tijd om verder te reizen naar jullie 2de verblijf, een charmant vakantiehuis in het midden van een natuurgebied. Deze vakantiewoning is gelegen in de provincie Västmanland.

Dag 4: Vandaag kunnen jullie ter plaatse een roeiboot, fietsen of kano’s huren. Je kan er ook een beversafari boeken. De gastheer heeft de kennis van een bioloog en vertelt jullie met veel enthousiasme alles wat er te leren valt over de bever. Andere opties zijn: een bezoek aan de middeleeuwse stad Arboga, het oudste Zweedse waterpretpark Kokpunten, de cider- en appelsap proeverij te Köping of 1 van de talrijke andere bezienswaardigheden in de regio.

’s Avonds staat een spannende activiteit op het programma. Dan gaan jullie op zoek naar de koning van het bos, de eland. Eerst maken jullie een wandeling door een stukje oeroud bos, de gids vertelt je ondertussen alles over deze imposante dieren en hun leefomgeving. Na de wandeling geniet je van een buitenmaaltijd bij kampvuur en later op de avond ga je samen met de gids op zoek naar deze imposante dieren vanuit een minibus. Deze excursie duurt 5 uur, terugkomst is laat op de avond.

Dag 5: Vandaag kan je gaan wandelen in één van de talrijke natuurreservaten die Västmanland rijk is. Wil je de koning van het bos liever van dichtbij bewonderen? Dan mag je een bezoek aan het Gårdsjö elandenpark niet overslaan. Vond je het leuk om neer te dalen in de kopermijn? Daal dan ook af in de 500 jaar oude zilvermijn van Sala. Of gewoon lekker genieten van een glas wijn en een goed boek, het is tenslotte jouw vakantie.

Dag 6: Op dag 6 begin je kort na de middag aan de meest spannende activiteit van je reis, de wolvensafari. Je reist in de late voormiddag naar een hotel in Färna waar je de allerlaatste nacht zult logeren. Je kan daar inchecken voor de aanvang van de wolvensafari.  Opgelet, je moet je lunch genuttigd hebben voor aankomst, de wolvensafari vangt aan om 13 uur.

Een avondje uit in wolvenroedelgebied is een fascinerende ervaring die je altijd zal bijblijven en voor veel bezoekers het hoogtepunt van hun bezoek aan Midden-Zweden. De kans op het zien van een wolf is niet zeer groot, de kans om wolvengehuil te horen is aanzienlijk. Tijdens deze excursie reis je in kleine groepen zowel te voet als per minibus door één van de vele wolvengebieden die Zweden rijk is. Je hebt een goede kans om wolvensporen te zien en hun aanwezigheid te voelen. Omdat je nooit genoeg over wolven kunt leren, zal een expert zijn kennis tijdens deze wolvensafari met je delen. In de late namiddag zet je samen het tentenkamp op. ’s Avonds geniet je van een buitenmaaltijd bij kampvuur. Wanneer de avond valt, ga je dichter bij de wolven om de kans te vergroten dat je ze hoort huilen. Je moet bereid zijn om een uur te wandelen door ongerept terrein, vaak in het donker, in stilte. Je moet er tenslotte iets voor over hebben om in het leefgebied van deze imposante dieren te mogen vertoeven.

Wolven horen huilen is één van de meest opwindende natuurervaringen die je kunt hebben. Hoewel je gids niet kan garanderen dat dit zal gebeuren, werd op de meeste tours wolvengehuil gehoord.

’s Avonds laat keer je terug naar het tentenkamp.

Dag 7: ’s Ochtends krijg je een ontbijt aangeboden. Afhankelijk van de successen van de vorige dag en de locatie van de wolven wordt er soms voor gekozen om vroeg op te staan voor een korte ochtendexcursie. Hierna breek je gezamenlijk het tentenkamp af en ga je terug naar de bewoonde wereld. Deze activiteit eindigt om 12 uur. Je bent de rest van de dag vrij.

Een tip: het Färna ecopark ligt in de buurt van het hotel: je kan er terecht voor talrijke wandelingen, om wildlife te spotten of een laatste duik te nemen in één van de meren alvorens je morgen terug naar huis vertrekt.

Dag 8: De laatste ochtend van je vakantie is er om te genieten van het zicht op het meer dat je vanaf de tuin hebt. Als je nog steeds niet genoeg hebt van Zweedse meren kan je ter plaatse een kano huren om het water op te varen. Of je kan je laten verwennen in het schitterende wellnesscomplex gelegen op hetzelfde domein.

Prijsinformatie familiereis Midden-Zweden:

Reisduur: 8 dagen/ 7 nachten
Reissom: vanaf 13.062 SEK per persoon
Inclusief: overnachtingen op basis van kamer + ontbijt, genoemde excursies, genoemde maaltijden

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70