7-daagse hoogtepunten reis Midden-Zweden

In Midden-Zweden ga je terug in de tijd. De provincies Västmanland, Dalarna en Gästrikland zijn toeristisch onderontwikkeld en daarom een paradijs voor natuurliefhebbers. Je brengt je 7-daagse vakantie door in Europa’s dichtste wildernis, een gebied met veel wilde natuur en enkele zeer charmante kleinschalige B&B’s. Je krijgt de kans om wilde bruine beren van dichtbij te observeren, af te dalen in een 500 jaar oude zilvermijn en de koning van het bos, de eland, te ontmoeten. Uren wandelen rond de meren en in de bossen zonder een mens tegen het lijf te lopen, hier in Midden-Zweden kan het nog!

Dit ga je doen!

  • Verblijf 1 nacht in een berenkijkhut
  • Bezoek een 500 jaar oude zilvermijn
  • Ontmoet de eland, koning van het bos
  • Ontdek Europa’s dichtste wildernis te voet

Route 7-daagse hoogtepunten reis Midden-Zweden:

Dag 1 t/m 4: Ramnäs
Dag 5: Järbo
Dag 6 en 7: Jädraås

Dag 1: Op eigen houtje reis je naar de eerste B&B die gelegen is middenin de bossen. Daar staat een volledige woning ter uwer beschikking, gelegen op een schapenboerderij temidden van een wolvenroedelgebied. Bij aankomst sta ik klaar om je te verwelkomen en je alle informatie te geven over wat er te beleven valt in de regio. Je krijgt ook stafkaarten en wandelboekjes om te gebruiken gedurende je verblijf. De rest van de dag ben je vrij.

Dag 2: Vandaag gaan we samen op stap. In de voormiddag gaan we een 500 jaar oude zilvermijn bezoeken en nuttigen een lunch ter plaatse. In de namiddag neem ik jullie mee op een wandeling in 1 van de mooie natuurreservaten die Västmanland rijk is. Halverwege de wandeling genieten we van een welverdiende koffiepauze.

Dag 3: Op dag 3 van jullie vakantie hebben jullie een kano ter beschikking gedurende 6 uur. Het volgende wordt jullie meegegeven voor onderweg: een lunch, snacks alsook een gedetailleerde kaart. Als jullie liever niet op eigen houtje een kanotocht ondernemen kunnen jullie dit doen samen met een gids die jullie alles zal leren over de bever en zijn habitat, deze activiteit duurt ongeveer 4 uur.

Dag 4: Vandaag kunnen jullie zelf inplannen met een bezoek aan o.a. de middeleeuwse stad Arboga, het oudste Zweedse waterpretpark Kokpunten, de cider- en appelsap proeverij te Köping of 1 van de talrijke andere bezienswaardigheden in de regio. ’s Avonds staat er een spannende activiteit op het programma. Dan gaan jullie op zoek naar de koning van het bos, de eland. Eerst maken jullie een wandeling door een stukje oeroud bos, de gids vertelt je ondertussen alles over deze imposante dieren en hun leefomgeving. Na de wandeling geniet je van een buitenmaaltijd bij het kampvuur en later op de avond ga je samen met de gids op zoek naar deze imposante dieren vanuit een minibus. Deze excursie duurt 5 uur, terugkomst is laat op de avond.

Dag 5: Op dag 5 check je uit bij je B&B en reis je verder naar Järbo. Onderweg kan je een bezoek brengen aan de kopermijn van Falun, deze mijn is erkend als UNESCO werelderfgoed. Om 14 uur word je verwacht in Järbo, daar krijg je alle uitleg over beren en je verblijf in een berenkijkhut. Een open sandwich en koffie/thee worden je aangeboden en rond 15.30 uur word je naar de kijkhut gebracht waar je ook zal overnachten. Je gaat in de kijkhut een zeer spannende nacht doorbrengen, je krijgt vooral vogels en eekhoorns te zien. Als je stil genoeg bent, krijg je ook wilde bruine beren te zien. In 2019 was de slagingskans voor het zien van beren 85%. In mei 2020 was de slagingskans 100%.

Dag 6: ’s Ochtends om 8 uur wordt je terug opgehaald door de eigenares van de berenkijkhut en je krijgt in haar fotogallerij een uitgebreid ontbijt aangeboden. Hopelijk heb je veel te vertellen over je belevenissen van de vorige nacht. Een verblijf in de berenkijkhut is vermoeiend omdat je elkaar moet afwisselen om te slapen zodat er altijd iemand wakker blijft om beren te spotten. Bij een succesvolle avond krijg je dus amper je bed te zien. Na het ontbijt reis je verder naar een B&B die zeer dichtbij de fotogallerij gelegen is. De rest van de dag heb je de tijd om wat bij te slapen en te bekomen van je nachtelijk avontuur.

Dag 7: Alvorens je vertrek terug naar huis kan je een bezoek brengen aan het stoomtreinmuseum in Jädraås, met diens originele 6 kilometer lange spoor. Dit spoor wordt in het zomerseizoen door een authentieke stoomtrein in gebruik genomen. Wil je de koning van het bos van iets dichterbij bewonderen dan kan je een bezoek brengen aan het elandenpark in Ockelbo. Mountainbikes huren of een wandeling maken rond het meer dat gelegen is aan de achterzijde van de B&B kan uiteraard ook.

Prijsinformatie hoogtepunten reis Midden-Zweden:

Reisduur: 7 dagen/ 6 nachten
Reissom: vanaf 15.235 SEK per persoon
Inclusief: overnachtingen op basis van kamer + ontbijt, genoemde excursies, genoemde maaltijden

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70