Bohuslän – de parel aan de Westkust

In het Westen van Zweden ligt een betoverende scherenkust genaamd Bohuslän. Deze archipel heeft een oppervlakte van meer dan 4.400 km2 en strekt zich uit van Göteborg tot aan de Noorse grens. De grillige kustlijn met zijn vele inhammen, duizenden eilanden en schilderachtige, pittoreske vissersdorpen is een walhalla voor natuurfotografen.

Dit ga je doen!

  • Ontdek 1 van de 10 mooiste natuurgebieden van Zweden
  • Fotografeer wildlife in Nordens Ark
  • Oneindige variatie in fotomogelijkheden
  • Logeer in een gezellige stacaravan op basis van volpension

Ga samen met mij op verkenning door een natuurreservaat bestaande uit gladde granietrotsen, een azuurblauwe zee, kleine haventjes, rotstekeningen, typische rode huisjes en ontzettend veel wildlife.

Overtuigd? Vergezel me in mei of september 2021, wanneer we in alle rust kunnen genieten van dit unieke gebied.

Praktische informatie

Datums:
Dinsdag 4 tot donderdag 6 mei 2021 (geannuleerd)
Vrijdag 7 tot zondag 9 mei 2021 (geannuleerd)
Dinsdag 14 tot donderdag 16 september 2021
Vrijdag 17 tot zondag 19 september 2021

Ontmoetingspunt: De plaats van afspraak is Ramsvik, gelegen op 130 km ten Noorden van Göteborg.

Logies: Je verblijft in een gedeelde stacaravan op een camping aan het water gelegen waar je over een eigen slaapkamer beschikt. Deze meerdaagse is op basis van volpension en geloof me: overheerlijke maaltijden.

Toegankelijkheid: Deze meerdaagse workshop natuurfotografie is voor iedereen toegankelijk die zonder problemen kan wandelen. De ondergrond van dit natuurgebied is vaak ongelijk en bestaat op verschillende plaatsen uit grote keien.

Prijs: De prijs is 7.675 SEK per persoon op basis van een gedeelde stacaravan (aparte kamer) en alle hieronder vermelde maaltijden en activiteiten met persoonlijke begeleiding. Supplement eenpersoonsbezetting is 840 SEK.

De prijs is exclusief:

  • Vervoer naar Ramsvik (transfer van/naar Göteborg op aanvraag en tegen betaling)
  • Alle dranken (water is inclusief)
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Persoonlijke uitgaven

Groepsgrootte: De reis gaat door bij een minimum van 4 personen, het maximaal aantal personen is 8.

Programma:

Dag 1:
Je wordt tijdens de late voormiddag verwacht op de camping, gelegen te Ramsvik. Na de verwelkoming genieten we samen van een heerlijke lunch. In de namiddag staat een tutorial over de verschillende categorieën in de natuurfotografie, samen met een inspirerende sessie, op het programma. Na deze sessie krijg je tijd om in te checken en houden we een gezellige fika (Zweedse koffiepauze) . Daarna zetten we de theorie om in de praktijk en is het tijd voor een avondsessie landschapsfotografie. We brengen de prachtige scherenkust in beeld vanaf een hooggelegen en adembenemend uitzichtpunt. Voldaan keren we na deze sessie terug naar de camping om te genieten van een 2-gangendiner.

Dag 2:
We starten de dag met een lekker ontbijt en vertrekken daarna naar Nordens Ark. Nordens Ark is een groot park dat zich inzet voor de bescherming van bedreigde diersoorten en biodiversiteit. Omdat het park zo groot is en zoveel fotomogelijkheden biedt, nuttigen we ter plaatse onze lunch. In de late namiddag keren we terug en kan je genieten van een welverdiende pauze. Bij avondlicht gaan we spectaculaire macrofoto’s maken. Na deze intensieve sessie mogen we opnieuw onze benen onder tafel schuiven voor een smaakvol diner. Indien de weersomstandigheden het toelaten is er later op de avond een sessie nachtfotografie ingepland.

Dag 3:
Na het genieten van een laat ontbijt staat een beeldbespreking op het programma. Tijdens een fika wordt constructieve feedback gegeven op je beelden. Met veel beelden op je geheugenkaartjes kan je je bagage verzamelen. Na check-out eten we samen een lunch om dit unieke avontuur af te sluiten.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen bepaalde activiteiten in bovenstaand programma op een ander tijdstip ingepland worden.

Boeking of bijkomende vragen: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70