Unieke 5-daagse winterreis Zweeds Lapland

Ben je op zoek naar een unieke natuurbeleving in Zweeds Lapland? Heb je geen schrik van winterse omstandigheden? Zoek je de beste plek in Zweden voor het zien van Noorderlicht? Als je deze 3 vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan moet je gewoon deze unieke 5-daagse winterreis naar Zweeds Lapland boeken.

Dit ga je doen!

 • Logeer in de eerste glamping site ter wereld geschikt voor arctische winteromstandigheden
 • Breng 2 nachten door in een Lavvu / Sami tent
 • Ga mee op sledehondentocht
 • Bestuur zelf een sneeuwscooter
 • Steek samen met een gids de arctische cirkel over

Route 5-daagse winterreis Zweeds Lapland:

Dag 1 tot 3: Gunnarsbyn
Dag 3 tot 5: Mårdsel

Dag 1 tot 3 – Gunnarsbyn – Safarikamp:
Op eigen houtje reizen jullie naar de luchthaven van Luleå (LLA) of het centraal treinstation van Boden. Naar Luleå kan je met een vlucht vanuit Stockholm Arlanda. Reis je liever met de trein, dan is er een nachttrein van Stockholm naar Boden Centraal die er ongeveer 12 uur over doet (vliegtickets en treintickets zijn niet inclusief in dit programma). Overnachtingen in Stockholm, Luleå of Boden kunnen optioneel bijgeboekt worden.

Vanuit het treinstation van Boden C of de luchthaven van Luleå wordt een private transfer voorzien voor jullie naar de eerste glamping site ter wereld geschikt voor arctische wintercondities. Deze ligt op 70 km van de luchthaven van Luleå, een rit van 1 uur door dichte bebossing met veel kans op het zien van wilde dieren onderweg. De laatste 10 minuten ga je achterop in de sneeuwscooterslede.  Middenin de wildernis en ver weg van lichtvervuiling heb je hier kans om het unieke Noorderlicht te bewonderen vanaf de eerste rij. Afgekoppeld van alles en toch genieten in comfort, dit kan je hier.

Je verblijft de komende 2 nachten in het hart van Zweeds Lapland in een lavvu tent gelegen naast een groot meer genaamd Degerselet en de Råne rivier. Een lavvu tent is een Sami tent die aangepast en bemeubeld werd zodat het je aan comfort niet ontbreekt. Met een vuurtje dat constant brandt hoef je hier geen kou te hebben. De wasruimte is vlakbij en je kan douchen tijdens de privétijd die je krijgt bij de sauna op het meer. Er is zelfs een klein gat gemaakt in het ijs waarin je kan neerduiken na je bezoek aan de sauna. De sauna op het meer is de ideale plek om bij gunstige omstandigheden het Noorderlicht te bewonderen.

Tijdens je verblijf op dit safarikamp mag je zelf gedurende 1,5 tot 2 uur afwisselend een sneeuwscooter besturen. Vanop de sneeuwscooter kan je de bossen en de bevroren Råne rivier bewonderen. Deze tocht begint en eindigt rechtstreeks aan het kamp, warme dranken zijn inclusief. Indien gewenst kan je tijdens deze tocht sneeuwschoenen aantrekken om één van de bergen in de omgeving te beklimmen, dit voor een schitterend uitzicht.

Tijdens deze 5-daagse zijn alle maaltijden en niet-alcoholische dranken inclusief: warme ontbijtsnacks, lunches, min. 3-gangendiners, snacks en niet-alcoholische dranken.

Ook het gebruik van extra winterkledij wordt gratis ter beschikking gesteld voor jullie (winterpakken, winterlaarzen, mutsen en handschoenen).

Je kan ter plaatse gebruik maken van (inclusief):

 • Fatbikes (mountainbikes geschikt voor sneeuw en de tracks die hiervoor werden aangelegd)
 • Sneeuwschoenen (perfect om het bos en de nabijgelegen eilanden te verkennen)
 • Sledes (sinds verschillende eeuwen het transportmiddel bij uitstek in het Noorden)
 • Ski uitrusting
 • Hoofdlampen en fakkels

Dag 3 tot 5 – Mårdsel – Lodge:
Vandaag wacht je een transfer (inclusief) van 35 minuten naar de Buitenpost Lodge. In Mårdsel werd een voormalige supermarkt omgebouwd tot een comfortabel verblijf.

Net onder de arctische cirkel is jullie verblijfplaats uitermate geschikt voor een sledehondentocht. Een sledehondentocht is de ultieme manier om te reizen door bossen en over bevroren meren. Je mag gedurende 3,5 uur de slede zelf besturen of achterop zitten samen met de gids. Een buitenmaaltijd is inbegrepen tijdens deze tocht.

In Mårdsel verblijf je 2 nachten in een suite van 102 m2, gelegen op de 1ste verdieping, op basis van volpension. De suite beschikt over 3 slaapkamers, een gezellige leefruimte, een privé-badkamer en keuken. De leefruimte beschikt over een haardvuur, een bar, een muziekinstallatie en enkele muziekinstrumenten. Een grote flatscreen TV en gezelschapsspelen zorgen ervoor dat je je binnenshuis niet verveelt. In de kelder kan je genieten van een mooie sauna met vloerverwarming, de perfecte ontspanning na een activiteit buitenshuis.

De Arctische cirkel ligt in de nabijheid van de lodge. Vanaf deze lijn komt de zon niet op op 21 december en gaat ze niet onder op 21 juni. Er wordt tijdens deze tocht met de sneeuwscooter op kleine wegen gereden en je hebt kans op het zien van elanden, rendieren, vossen, echte hazen en arctische vogelsoorten. Op sneeuwschoenen ontdek je samen met de gids het oude bos rond de arctische cirkel en geniet je van een lunch in een boshut. Deze tocht op dag 4 duurt ongeveer 4 tot 5 uur.

Ontbijt, lunch, avondeten, snacks en alle niet-alcoholische dranken zijn inbegrepen tijdens je verblijf.

Je kan ter plaatse gebruik maken van (inclusief):

 • Sneeuwschoenen
 • Sledes
 • Ski uitrusting

Optionele (bij te boeken) activiteiten (bij beide accommodaties) zijn:

 • Ballonvaart
 • Workshop IJssculpturen maken
 • Sami ervaring, ontmoet rendieren en hun herders
 • Storforsen waterval tour

Op dag 5 wacht je na het ontbijt een transfer van 1,5 uur naar de luchthaven van Luleå of het treinstation van Boden. Je keert zeker met fantastische en onvergetelijke herinneringen huiswaarts.

Prijsinformatie 5-daagse winterreis Zweeds Lapland:

Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: vanaf 35.184 SEK per persoon bij boeking vanaf 2 personen
Inclusief: overnachtingen op basis van all-in, genoemde excursies, genoemde transfers en begeleiding gedurende je verblijf.

De prijs is exclusief:

 • Vervoer naar en van Boden C of Luleå
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Alcoholische dranken
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

OPMERKINGEN:

 • Omwille van de beperkte electriciteitsvoorzieningen op beide locaties moet je zelf een powerbank meebrengen om je telefoon of andere electronische apparatuur te laden.
 • De meest geschikte periode voor deze reis is van midden januari tot midden april.
 • Voorzie aangepaste winterkledij en geschikte winterlaarzen! In Zweeds Lapland variëren de temperaturen van 0 tot -40 graden Celsius. Wat betreft kledij is het belangrijk om in laagjes te werken, die je gemakkelijk moet kunnen aan- en uitdoen. Je moet dus zelf thermisch ondergoed, warme sokken, muts en handschoenen meebrengen. Bij de logies kan je gratis gebruik maken van extra winterpakken, kousen, handschoenen en een muts als een overlaag over je eigen kledij.

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70