5-daagse uilenspecial

Onder Engelstalige begeleiding

Wees er snel bij, er zijn nog slechts 2 plaatsen beschikbaar!

Dit ga je doen!

 • Fotografeer diverse uilensoorten tijdens 3 verschillende uilensafari’s
 • Breng 2 nachten door in een prachtig spahotel op het platteland
 • Ontmoet de koning van het bos, de eland
 • Logeer 2 nachten in het beste belevingshotel van Zweden
 • Geniet van lokaal geproduceerd voedsel

Reisroute 5-daagse uilenspecial Midden-Zweden:

Dag 1: Järbo-Sala
Dag 1-2: Sala
Dag 3 tot 5: Västerås

REISPROGRAMMA

Dag 1 – Vrijdag 20 mei 2022
Welkom in Zweden waar je tijdens de namiddag en uiterlijk om 15 uur verwacht wordt te Järbo.

Van 15 tot 19 uur ga je mee op uilensafari. Je bezoekt verschillende broedplaatsen in de omgeving, dit gebeurt met het grootste respect voor de dieren. In die tijd van het jaar hebben alle takkelingen reeds het nest verlaten. Tijdens de safari worden een aantal van de jongen gemerkt en geringd.

De doelsoorten tijdens deze safari zijn de ruigpootuil, de bosuil, de velduil en de oeraluil.

Snacks en drankjes worden voorzien tijdens deze safari.

Na deze activiteit reis je naar Sala, er wacht je een zuidwaartse rit van 1 uur en 40 minuten.  

Te Sala breng je de nacht door in een mooi spahotel met een 300-jaar oude geschiedenis. Gedurende verschillende generaties bezochten reizigers dit hotel om gezondheidsredenen. Het water in de bron had namelijk genezende krachten. Omdat gasten en werknemers ergens moesten logeren tijdens hun bezoek aan de bron, groeide de omgeving uit tot een gebied met een paar honderd huizen daterend van de 17de eeuw.

Je brengt 2 nachten door in dit hotel. Toegang tot het spacomplex en de gym is inbegrepen.

Dag 2 – Zaterdag 21 mei 2022
Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt, heb je wat vrije tijd om de omgeving van dit hotel te verkennen. Een bezoek aan de prachtige zilvermijn van Sala is hierbij een must.

Vanaf 14 uur ga je op stap met een ornitholoog. Deze tocht begint en eindigt aan het hotel te Sala.

Tijdens deze excursie heb je de mogelijkheid om uilen van dichtbij en in daglicht te bewonderen. Je vergezelt een uilenringer en krijgt de kans om unieke portretten te maken van de oeraluil. Voor zonsondergang reis je naar een ander gebied op zoek naar de laplanduil en de dwerguil. Gedurende deze safari worden snacks en warme dranken voorzien. Op het einde van de dag en ruim na zonsondergang kan je genieten van een warme avondmaaltijd.

Je verblijft nog 1 nacht in hetzelfde hotel te Sala.

Dag 3 – Zondag 22 mei 2022
Na het ontbijt volgt een tocht door de gevariëerde natuur van Svartådalen, het Zwarte Rivierdal. Bij een succesvol broedseizoen bestaat de kans dat je nestkasten van oehoe, bosuil of ruigpootuil gaat bezoeken. Je bezoekt ook Hälleskogsbrännan waar in 2014 de grootste bosbrand van Zweden woedde, daar heb je kans op het spotten van de drieteenspecht.

Na een bezoek aan een van de vogelmeren in de omgeving eindigt deze excursie om 13 uur na de lunch.

Aan het einde van deze 2-daagse uilensafari rij je naar een ander (groter) hotel gelegen in de 6de grootste stad van Zweden, Västerås. Het is slechts een half uur rijden van Sala naar Västerås. Ik weet zeker dat je ‘s middags en na het inchecken wat welverdiende rust zal kunnen gebruiken.

Je verblijft 2 nachten in dit spectaculaire belevingshotel ingericht in industriële stijl in een kamer van 16 tot 21 m² met uitzicht op de stad. Elke ochtend wordt een rijkelijk ontbijtbuffet geserveerd.

Dit hotel, gelegen aan de oevers van het Mälaren meer te Västerås, was oorspronkelijk een stoomkrachtcentrale uit het jaar 1917. Het bestaat uit 264 unieke kamers verdeeld over 18 verdiepingen, ingericht in een industriële romantische stijl. Uitgerust met een spacomplex van 800 m² en een dakterras met bar en restaurant waar heerlijke maaltijden worden geserveerd, wordt je hier zeker verliefd.

In dit hotel zul je je zeker niet vervelen. Het hotel heeft spannende, leuke en onverwachte activiteiten in petto. Voor een drankje kan je terecht in de bar op de bovenste verdieping of de ginbar met karaokezaal. Je kan een film meepikken in de bioscoop waar klassieke films worden vertoond of naar de fitness gaan. Of waarom niet los gaan op de sjoelbak, de arcadespelletjes of de biljart- of tafeltennistafel?

‘s Avonds rij je van Västerås naar Kloten, een rit van 1 uur en 15 minuten.

In Kloten staat van 18.45 uur tot 23.45 uur een spannende activiteit in het ecopark Malingsbo-Kloten ingepland. Je gaat dan op zoek naar de koning van het bos, de eland.

Eerst maak je een wandeling door een prachtig oud bos. Daarna, tijdens een buitenmaaltijd aan het meer, vertelt de Engelssprekende gids (de beste wildlife tracker van Midden-Zweden) je alles over deze indrukwekkende dieren en hun leefgebied. Hierna ga je vanuit een minibus op zoek naar elanden en kan je mooie foto’s maken. Deze excursie duurt 5 uur, terugkomst is laat op de avond.

Dag 4 – Maandag 23 mei 2022
‘s Ochtends heb je tijd om te relaxen en de omgeving van je hotel te verkennen. Je kan ook een bezoek brengen aan enkele van de interessante bezienswaardigheden gelegen in de stad Västerås.

In de namiddag staat de 3de en laatste uilensafari van deze meerdaagse ingepland van 15 uur tot 21 uur. Je ontmoet de gids op een locatie in de buurt van Västerås en gaat mee naar de geheime plekken waar laplanduilen en oeraluilen meestal jagen en broeden. De kans dat je mooie foto’s kunt maken is groot.

Tijdens deze safari worden snacks, warme dranken en een eenvoudige avondmaaltijd geserveerd. Het is goed om je eigen herbruikbare waterfles mee te brengen.

Dag 5 – Dinsdag 24 mei 2022
Na het ontbijt en uiterlijk om 11 uur is het tijd om uit te checken bij het hotel en huiswaarts te reizen.

Deze 5-daagse uilenspecial door Midden-Zweden zit er helaas op maar ik weet zeker dat je ervan hebt genoten!

Prijsdetails 5-daagse uilenspecial Midden-Zweden 2022:

Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: 13.737 SEK per persoon bij boeking voor 2 personen. Toeslag single is 2.103 SEK dus de prijs voor 1 deelnemer bedraagt 15.840 SEK.
Inbegrepen: overnachtingen op basis van kamer en ontbijt, vermelde activiteiten en vermelde maaltijden.

Niet inbegrepen:

 • Transport naar en van Zweden
 • Transport in Zweden (transfers tijdens de activiteiten zijn inbegrepen)
 • Maaltijden en dranken (tenzij inbegrepen in de activiteiten)
 • Alcoholische dranken
 • Optionele excursies
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Diverse: Deze 5-daagse special kan verlengd worden met een langer verblijf in een van de unieke accommodaties van Midden-Zweden. Je kan eveneens een van volgende activiteiten boeken: een beversafari, een visarendexcursie of een nacht in de berenkijkhut. Of waarom combineer je deze trip niet met een bezoek aan ‘Stockholm’, de hoofdstad van Zweden?

Al deze activiteiten vinden plaats in de wilde natuur, dit betekent dat hoewel je de plaats zult bezoeken waar deze dieren leven, broeden en jagen, er geen garantie kan worden gegeven op wat je zult zien of kunnen fotograferen.

Boeking of bijkomende vragen: Neem contact op via e-mail: sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70