Sneeuwlandschappen en Noorderlicht: 7-daagse reis naar Noorwegen

VOLZET IN 2020! Ga je graag mee in 2021? Stuur dan een e-mail naar sylvia@amazingscandinavia.com en je wordt als eerste op de hoogte gebracht.

Ontdek de betoverende schoonheid van de regio Senja in Noorwegen tijdens de winter

Zin in een intensieve 7-daagse reis naar Noorwegen tijdens de winter van 2020 om de winterse sprookjestaferelen in beeld te brengen? De focus tijdens deze reis ligt op sneeuwlandschappen, wildlife en Noorderlicht al kan ik op dit laatste geen garantie geven.

Tijdens deze 7-daagse logeren we in mooie vakantiewoningen waar we de leefruimtes en het sanitair delen op 2 van de 3 overnachtingsplaatsen. Om de kosten te drukken (Noorwegen is namelijk zeer duur om uit eten te gaan) maken we samen eenvoudige maaltijden klaar.

Deze reis gaat pas door bij boeking vanaf 4 personen (max. 6 personen).

Periode:
Donderdag 27 februari tot woensdag 4 maart 2020

Ontmoetingspunt: Luchthaven van Tromsø

Programma:

Dag 1: Donderdag 27/02/2020

Verwelkoming op de luchthaven van Tromsø, ophaling van de huurwagen en vertrek naar onze logies te Vikran waar we ’s avonds gezellig samen eten bereiden en het programma voor de komende dagen overlopen.

Dag 2: Vrijdag 28/02/2020

Deze ochtend staat een wildlife safari vanaf een boot op het programma, vertrek- en eindpunt hiervoor is Tromsø. We spenderen een 3-tal uur op het water van waar we de grandeur van de fjorden kunnen bewonderen alsook wildlife zoals zeearenden, dolfijnen, bruinvissen, zeehonden en zoveel meer. Het magische roze en lichtblauwe poollicht vergezellen ons op deze boottocht die ons op een authentieke manier de Noorse wildernis laat ervaren. De met sneeuw bedekte bergen en fjorden vormen het decor voor adembenemende foto’s.

Na dit veelzijdige natuuravontuur gaan we de omgeving van Tromsø verkennen. In de late namiddag nemen we de kabelbaan naar het beste uitzichtpunt over Tromsø, opnieuw een toplocatie voor het nemen van indrukwekkende plaatjes. We hopen dat de wind ons geen parten speelt want 421m boven de zeespiegel kan het behoorlijk waaien. Als iedereen hiermee akkoord gaat eten we ’s avonds iets in het panoramische restaurant.

Dag 3: Zaterdag 29/02/2020

Na het ontbijt rijden we richting Senja, de mooiste streek van Noorwegen en nog niet overrompeld door toeristen. We trekken hier de ganse dag voor uit, de weg biedt onze tientallen mooie foto-opportuniteiten. We logeren ’s avonds op een prachtige locatie waar je bij wijze van spreken ’s nachts in je pyjama vanuit het raam van de vakantiewoning het Noorderlicht kunt zien. Dit uiteraard bij een goede KP-index en weinig tot geen bewolking. Indien we niet het geluk hebben om het Noorderlicht hier te aanschouwen, kunnen we nog steeds prachtige landschapsfoto’s maken onder het schitterende poollicht.

Dag 4: Zondag 01/03/2020

Vandaag ontdekken we het adembenemende Noordoosten van het eiland, 6 unieke locaties waar we de meest indrukwekkende foto’s kunnen maken staan alvast op de planning. We overnachten net zoals de vorige nacht in Fjordbotn. De omgeving hier is zo indrukwekkend dat we ook ter plaatse kunnen fotograferen, tenzij er teveel sneeuw ligt en we tot onze heupen erin zakken.

Dag 5: Maandag 02/03/2020

We reizen verder naar Hamn, de naam zegt het zelf ‘haven’. Hamn is een uniek havendorp met de beste uitzichten over zee en een veelbelovende locatie voor het Noorderlicht. De omgeving is er prachtig en de logies zijn deze keer uiterst comfortabel, ook het ontbijt is voor de komende 2 ochtenden inbegrepen.

Dag 6: Dinsdag 03/03/2020

We verkennen vandaag het Westen van het eiland Senja en trekken hier terug de ganse dag voor uit. Tenzij we reeds versleten zijn omdat we iedere nacht van een spectaculaire Noorderlichtshow konden genieten. Diegenen die willen kunnen echter ook een relaxmoment inlassen vandaag.

Dag 7: Woensdag 04/03/2020
Na hopelijk een schitterende reis vatten we de terugweg aan naar de luchthaven van Tromsø waar ik in de namiddag afscheid van jullie moet nemen. Ik ga ervan uit dat jullie met volle SD-kaartjes en leuke herinneringen jullie terugreis naar België/Nederland aanvatten.

Bovenstaand programma is onderhevig aan wijzigingen en is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden.

Wanneer we het Noorderlicht gaan fotograferen hangt af van de voorspellingen maar alle locaties waar we overnachten bieden hiervoor optimale omstandigheden. Deze Noorderlichtsessies staan omwille van onvoorspelbaarheid niet in bovenstaand programma.

Prijs: De prijs is 11.350 SEK (ongeveer 1.060 EUR) per persoon op basis van een gedeelde kamer, inclusief linnengoed en handdoeken. Alle transfers, parkeer-en benzinekosten vanaf aankomst in Tromsø tot vertrek terug naar België/Nederland zijn inbegrepen. Alle activiteiten zoals vermeld in het programma hierboven zijn inclusief en met persoonlijke begeleiding.

Zoals jullie hieronder kunnen lezen zijn maaltijden en dranken niet inbegrepen. De reden hiervoor is dat iedereen andere smaken/wensen heeft en om het zo eerlijk mogelijk te houden is het best dat we allen apart onze aankopen betalen (we kunnen hiervoor echter wel pot uitleggen). Reken voor drank en maaltijden (alcoholische dranken niet inbegrepen) op een gemiddelde uitgave van 15 euro p.p. per dag.

Een vlucht h/t naar Tromsø kost gemiddeld 200-350 EUR. De wetgeving laat me niet toe om dit voor jullie te boeken. We kunnen echter wel proberen om de vluchten op elkaar af te stemmen zodat jullie samen vanuit België/Nederland vertrekken.

Hou er ook rekening mee dat voor deze reis speciale kledij en schoenen zijn vereist. Ik wil jullie hier gerust advies in geven. Omdat het er zo koud kan zijn betekent dit ook dat jullie een normale/goede conditie moeten hebben. Heb je gezondheidsproblemen dan kunnen we deze samen bespreken. De wandelafstand tijdens deze reis is echter beperkt.

Prijs is exclusief:

  • Vlucht h/t of andere vorm van (openbaar) vervoer naar Tromsø
  • Alle dranken en maaltijden
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Persoonlijke uitgaven

Reken dus op een totaalbudget voor deze reis van 1.500 euro.

Boeking of bijkomende vragen: Neem contact op via e-mail: sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70