Unieke 4-daagse vogelreis

Heb je er altijd van gedroomd om de balts van de korhoen te fotograferen vanaf de eerste rij? Ben je liefhebber van uilen en zou je deze bewonderenswaardige vogels eens van dichtbij willen zien en/of fotograferen? Kan je ook zo genieten van een lentewandeling met de geuren en kleuren die daarmee gepaard gaan? Als je deze 3 vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is deze 4-daagse vogelreis absoluut iets voor jou.

Dit ga je doen!

  • Bewonder de balts van de korhoen vanaf de eerste rij vanuit een comfortabele kijkhut
  • Maak unieke portretten van diverse uilensoorten
  • Ontdek Europa’s dichtste wildernis tijdens een natuurfotowandeling in de Black River Valley, een unieke biotoop in Midden-Zweden

Praktisch

Datum: Donderdag 15 tot zondag 18 april 2021

Ontmoetingspunt: Stockholm; exacte locatie is afhankelijk van de gekozen transportwijze.

Logies: De eerste nacht breng je door in een kijkhut voor het observeren van de balts van de korhoen. Hierna verblijf je 2 nachten in het Skultuna Brukshotell. Dit hotel is gelegen in een schilderachtig landschap aan de rivier Svartån, in een industrieel gebied gekenmerkt door koperindustrie uit de 17de eeuw. Het hotel werd zorgvuldig gerenoveerd tot een mooi en functioneel hotel met huiselijke accommodatie zonder de hedendaagse eisen voor comfort en technologie te verwaarlozen. De mooie rookvrije kamers beschikken over een ensuite badkamer, handgemaakte kwalitatieve bedden van KungSängen, een grote flatscreen tv en gratis draadloos internet.

Toegankelijkheid: Deze reis is geschikt voor iedereen die zonder problemen over oneffen terrein kan wandelen. De te wandelen afstand is echter zeer beperkt.

Prijs: 12.419 SEK / persoon: de prijs is inclusief transport gedurende de 4-daagse volgens het programma hieronder vermeld met ophaling en terugbrenging naar Stockholm, eigen kamer met prive sanitair op basis van volpension (exclusief dranken) en alle hieronder vermelde activiteiten. Deze 4-daagse kan ook perfect gecombineerd worden met een bezoek aan Stockholm.

Groepsgrootte: De reis gaat door bij een minimum van 2 personen, het maximum aantal personen is 8. Gegarandeerd vertrek!

Programma:

Dag 1 – donderdag 15 april 2021:
Verwelkoming op de luchthaven of het centraal treinstation van Stockholm. Hierna volgt een rit van anderhalf uur naar de provincie Västmanland voor een verblijf in de comfortabele kijkhut vanwaar je de volgende ochtend de balts van de korhoen vanaf de eerste rij kunt aanschouwen. De zon staat op het punt onder te gaan terwijl je samen met de gids, op het moeras omringd door naaldbomen, je weg vervolgt naar de kijkhut van waaruit je de volgende ochtend het indrukwekkende schouwspel van de korhoenbalts kunt aanschouwen. De ruime en comfortabele kijkhut waar je de nacht zal doorbrengen is geschikt voor 4 personen en geeft je de kans talrijke korhoenen te observeren en fotograferen zonder ze te verstoren. https://www.amazingscandinavia.be/balts-korhoen-2/

Dag 2 – vrijdag 16 april 2021:
Je wordt gewekt door trompetterende kraanvogels of wilde zwanen. Al voor het ochtendgloren hoor je de roep van de korhoenen alleen maar sterker worden, dan is het tijd om in actie te komen en dit unieke schouwspel van dichtbij te observeren. In de voormiddag wordt je terug opgehaald en naar het hotel gebracht waar je de komende 2 nachten zal doorbrengen. In de vroege namiddag vergezel je me op een 4 kilometer lange natuurfotowandeling met talrijke praktische opdrachten. Een koffiepauze op een mooie locatie zorgt voor de nodige ontspanning tijdens deze uitdagende belevenis. Na de wandeling kijk je met een volledig andere blik naar je omgeving. Vol inspiratie en foto’s om te tonen aan de andere deelnemers, is het tijd voor een lekkere maaltijd.

Dag 3 – zaterdag 17 april 2021:
Na hopelijk een goede nachtrust, een lekker ontbijt en een lunch ga je vanaf 14 uur op stap met een ornitholoog. Ben je gefascineerd door uilen en hun mysterieuze, nachtelijke leven? Tijdens deze excursie krijg je de kans om uilen van dichtbij en in daglicht te bewonderen. Je vergezelt een uilenringer bij zijn werk en krijgt de kans om de oeraluil te portretteren. Wanneer de zonsondergang nadert reis je af naar een ander gebied op zoek naar de laplanduil en de dwerguil. Tijdens de dag worden warme dranken en een snack voorzien. De dag wordt afgerond ruim na zonsondergang met een warme maaltijd.

Dag 4 – zondag 18 april 2021:
Na het ontbijt volgt een tocht door de gevariëerde natuur van Svartådalen, de Black River Valley. Bij een succesvol broedseizoen is er kans dat je nestkasten van oehoe, bosuil of ruigpootuil bezoekt. Je bezoekt ook het Hälleskogsbrännan waar de grootste bosbrand van Zweden in 2014 plaatsvond. Na het bezoek aan 1 van de meren in de omgeving eindigt de excursie om 13 uur. Hierna wordt je terug naar het hotel gebracht om uit te checken en vervolgen we de weg naar Stockholm voor je terugreis laat op de avond. Deze 4-daagse zal zeker indruk op je nalaten en zorgen voor overvolle geheugenkaartjes.

Boeking of bijkomende vragen: Neem contact op via e-mail: sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70

Deze activiteit vindt plaats in de wilde natuur, dit betekent dat hoewel je de plaats zult bezoeken waar deze dieren leven, er geen garantie kan worden gegeven over wat je zult zien of kunnen fotograferen.