Ontdek Svartådalen: 4-daagse nazomerreis

Nieuwsgierig naar hoe het eraan toegaat op een biologische boerderij? Voorstander van lokaal geproduceerd voedsel? Fervent natuurliefhebber? Dan houdt niets je tegen om mee te gaan op een 4-daagse nazomerreis door het unieke historische landschap van Västmanland, een provincie gelegen in Midden-Zweden.

Dit ga je doen!

  • Kom meer te weten over biologische landbouw op het Zweedse platteland
  • Daal neer tot 155 meter onder de grond in de zilvermijn van Sala (geannuleerd wegens het corona virus, een alternatieve activiteit wordt ingepland)
  • Geniet van een bevertocht bij zonsopgang
  • Wordt uitgedaagd tijdens een natuurfotowandeling
  • Kom tot rust middels een Forest Bathing sessie
  • Leer van een bushcraft specialist hoe je kunt verblijven in het bos
  • Test je smaakpapillen op o.a. een outdoor cooking workshop

Praktisch

Datum:
Donderdag 3 tot zondag 6 september 2020

Ontmoetingspunt: Fallängetorp B&B gelegen te Krylbo in het unieke natuurgebied Svartådalen (Black River Valley), op slechts 2 uur rijden ten noordwesten van Stockholm. Transfers vanaf en naar het treinstation van Sala zijn mogelijk tegen een meerprijs.

Logies: Je verblijft op een kamer in de B&B gevestigd op de boerderij, op basis van gedeeld sanitair (verdeeld over de B&B zijn 3 badkamers). Op het gelijkvloers zijn de slaapkamers, keuken en badkamer aangepast voor rolstoelgebruikers.

Toegankelijkheid: Deze reis is geschikt voor iedereen. Voor mensen met een beperkte mobiliteit is het gelijkvloers van de B&B volledig aangepast aan je noden en voor de verschillende activiteiten kan een zoom (vierwielige terreinwagen aangepast voor mindervaliden) ingezet worden.

Prijs: 9.885 SEK / persoon: de prijs is inclusief transport gedurende de 4-daagse volgens het programma hieronder vermeld, eigen kamer met gedeeld sanitair op basis van volpension en alle hieronder vermelde activiteiten. Een meerprijs is van toepassing voor aankomst op woensdag 2 september 2020.

Groepsgrootte: De reis gaat door bij een minimum van 6 personen, het maximaal aantal personen is 8.

Programma:

Dag 1 – donderdag 3 september 2020:
Om 9 u start de meerdaagse met een intensieve bushcraft workshop van 2 uur, waar je vaardigheden leert die nodig zijn om meerdere dagen in de natuur te verblijven. De 4 basiselementen van buscraft zijn: water, vuur, onderdak en voedsel. Tijdens deze sessie ligt de focus vooral op het maken van vuur. Na de workshop volgt een transfer naar de zilvermijn van Sala waar je eerst geniet van een lunch alvorens de rondleiding van 1 uur aan te vatten (het bezoek aan de zilvermijn werd geannulleerd omwille van het coronavirus, een alternatieve activiteit wordt ingepland). Na het indrukwekkende ondergronds bezoek aan de zilvermijn vergezel je de gids naar het bezoekerscentrum van het Zwarte Rivierdal, gelegen te Västerfärnebo, voor een leerrijke rondleiding. Je sluit de dag eerder vroeg af na het verorberen van een heerlijk 2-gangen diner.

Dag 2 – vrijdag 4 september 2020:
De wekker gaat zeer vroeg af. Voor zonsopgang peddel je zachtjes naar de leefomgeving van de bever, tijdens het mooiste moment van de dag. Na de kanotocht door het territorium van deze diersoort, die voor een unieke balans zorgt wat betreft biodiversiteit, kan je genieten van een lekker ontbijt, klaargemaakt boven een open vuur. Tijdens het ontbijt vertelt de gids je alles over de bever en de biodiversiteit in dit zwarte rivierdal. Na deze activiteit krijg je de kans om de batterijen van jezelf en de camera op te laden alvorens te lunchen. In de namiddag vergezel je me op een 8 kilometer lange natuurfotowandeling met talrijke praktische opdrachten. Een koffiepauze aan het meer zorgt voor de nodige ontspanning tijdens deze uitdagende belevenis. Na de wandeling kijk je met een volledig andere blik naar je omgeving. Vol inspiratie en foto’s om te tonen aan de andere deelnemers, is het tijd voor een lekkere lokale en biologische maaltijd vol ingrediënten gekweekt op het land dat de B&B omringt.

Dag 3 – zaterdag 5 september 2020:
Na hopelijk een goede nachtrust ga je deze ochtend ervaren hoe het is om boer te zijn op het Zweedse platteland. Je verplaatst je met de traktor en aanhangwagen om alle dieren op de boerderij eten en drinken te geven. Koeien, schapen, varkens, paarden, honden en katten worden op dat moment ook graag geknuffeld. Na de lunch ‘s middags is het tijd om te leren ontspannen. Je laat de stress van elke dag en de technologie daaraan gekoppeld achterwege en gaat op een schapenvel in het bos liggen of zitten om tot rust te komen. Je wordt je tijdens deze shinrin yoku sessie meer bewust van de geluiden en bewegingen in het bos. Het is fantastisch om te zien wat een forest bathing sessie doet met je gedachten en gevoelens, in lichaam en geest. Op de laatste avond ga je samen met de andere deelnemers een 2-gangen diner bereidt over open vuur klaarmaken met lokale ingrediënten. Genietend van een sterrenhemel en wildlife die je misschien vanuit de verte begluurd, sluiten we de avond af.

Dag 4 – zondag 6 september 2020:
Na een laat ontbijt krijg je de kans om afscheid van de gastfamilie, de omgeving en dieren te nemen. Deze 4-daagse zal zeker indruk op je nalaten.

Boeking of bijkomende vragen: Neem contact op via e-mail: sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70