Natuurfotografie Weekend in Zuid-Östergötland

In de wildernis van de provincie Östergötland bevindt zich een fantastisch hotel genaamd Sommarhagen. Tussen meren, weides en bossen en op slechts 3 uur rijden van Stockholm werd een oude pastorie liefdevol gerestaureerd. Weg van stress en verantwoordelijkheden in het dagelijks leven, kun je hier op basis van volpension ontspannen en genieten van de natuur en overheerlijke maaltijden. Je brengt een nacht door in het hotel en de tweede nacht in een glazen huis met zicht op de sterrenhemel boven je.

De schoonheid van deze unieke locatie ga je met je camera vastleggen op de gevoelige plaat. Er zijn enkele triggers die ons naar bepaalde dingen zullen lokken bij het fotograferen in de natuur, zoals lichtkwaliteit, kleuren, vormen, verschillende invalshoeken / perspectieven en composities. Of je nu een beginner bent die meer wil weten over de basisinstellingen van je camera of een gevorderde fotograaf die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, Sylvia Adams, een natuur- en reisfotografe, geeft je de nodige aanmoediging en begeleiding om het beste uit je camera te halen en de schoonheid van deze omgeving vast te leggen op beeld.

Dit ga je doen!

  • Ontdek de ongerepte bossen en talrijke meren in de buurt van het hotel
  • Breng 1 nacht door in een uniek glazen huis gelegen aan een meer in de wildernis
  • Geniet van lekkere maaltijden met lokaal geproduceerde ingrediënten
  • Leer hoe je met je eigen camera de beste resultaten behaalt
  • In beperkt gezelschap krijg je begeleiding en aanmoediging van een professionele natuurfotograaf
  • Beeldbesprekingen voorzien je tijdens deze meerdaagse van constructieve feedback

Praktische informatie

Datums:
Vrijdag 21 tot zondag 23 mei 2021
OF
Vrijdag 24 tot zondag 26 september 2021

Uiterste boekingsdatum (4 weken op voorhand): 23 april / 27 augustus
Gratis annulatie tot 4 weken voor aanvangsdatum.

Ontmoetingspunt: Hotel Sommarhagen; gelegen in Malexander, Boxholm in de provincie Östergötland.

Logies: Tijdens de 1ste nacht kun je heerlijk ontspannen in een van de zestien hotelkamers. Met alleen het geluid van stilte word je wakker na een goede nachtrust en kun je uitkijken over het bos en het meer. Waarom maak je geen dauwwandeling in de grote tuin rondom het hotel alvorens te ontbijten?

De 2de nacht verblijf je in een uniek glazen huis gelegen aan een meer in het bos. Wie droomt er niet van om in de wildernis te slapen onder een sterrenhemel? Dit is een buitengewone ervaring.

Eten & drinken: De meeste maaltijden bij Sommarhagen worden lokaal geproduceerd. De natuur rondom het hotel biedt ons prachtig wild zoals reeën, elanden en ganzen maar ook vis van de nabijgelegen meren staat op het menu. Afhankelijk van het seizoen proef je ook bessen of paddenstoelen uit de betoverende bossen. Geniet van je maaltijd in de huiselijk ingerichte eetkamer met open haard, in de veranda of aan het meer. De koffie en thee die geserveerd wordt is fairtrade en biologisch, de koffie is zelfs 100% klimaat gecompenseerd! Er is een brede selectie van wijnen en andere alcoholische dranken die bij je maaltijd kunnen worden geserveerd of terwijl je ontspant in de lounge.

Toegankelijkheid: Deze 3-daagse is enkel toegankelijk voor mensen met een normale conditie die niet bang zijn om hun kledij vuil te maken. Neem voor informatie over toegankelijkheid en assistentie contact met mij op.

Prijs: De prijs bedraagt 5.825 SEK per persoon, de eenpersoonstoeslag voor een hotelkamer bedraagt 350 SEK per persoon. Tegen een meerprijs kan je ook een extra hotelovernachting boeken.

Wat is inbegrepen?

  • Accommodatie van hoge kwaliteit en uitstekende maaltijden op basis van volpension (drank is niet inbegrepen) van vrijdagavond tot zondagmiddag
  • Persoonlijke begeleiding door een professionele natuurfotograaf gedurende deze 3-daagse
  • Alle activiteiten zoals vermeld in onderstaand programma

Groepsgrootte: Vanwege de unieke ervaring wordt de groepsgrootte beperkt tot 7 deelnemers, dit natuurfotografie weekend gaat door bij een minimum van 4 gasten. Het is mogelijk om tegen een meerprijs deel te nemen aan dit fotografieweekend wanneer het minimum aantal deelnemers niet is bereikt.

PROGRAMMA:

DAG 1 – Vrijdag 21 mei of 24 september 2021:
Aankomst en check-in in het hotel tijdens de late namiddag. ‘s Avonds eten we samen een 2-gangen diner, terwijl we kennis met elkaar maken. Ook vertellen we over onze ervaring in de natuurfotografie en welke doelen we willen bereiken tijdens dit natuurfotografie weekend. Na het diner is er een tutorial over de verschillende disciplines in de natuurfotografie samen met een inspirerende sessie.

DAG 2 – Zaterdag 22 mei of 25 september 2021:
Na het ontbijt beginnen we aan de wandeling van 6 km naar het glazen huis waar we vannacht zullen overnachten. Deze natuurfotowandeling is een geweldige activiteit om er op uit te gaan en te fotograferen, alleen of in groep. Het doel van een natuurfotowandeling is jezelf bewuster maken van je omgeving. Probeer jezelf te beperken tot één lens, door een lichte bepakking voel je je comfortabel en blijven je creatieve sappen stromen. Onderweg naar de glazen huizen wordt een picknick voorzien.

Eenmaal aangekomen, genieten we van een fika (Zweedse koffiepauze). Nadat we ons in de glazen huizen hebben geïnstalleerd, heb je tijd om te ontspannen of te kanoën. ‘s Avonds staat een sessie landschapsfotografie op het programma. Alle ingrediënten voor een barbecuediner worden voor ons voorzien, maar het diner moeten we zelf bereiden. Na de maaltijd en met het vooruitzicht op een heldere sterrenhemel leer je startrails fotograferen. Sylvia vertelt je ook meer over de andere vormen van nachtfotografie.

DAG 3: Zondag 23 mei of 26 september 2021:
Middenin het bos is het licht adembenemend en uitermate geschikt voor een workshop macrofotografie tijdens de vroege ochtend. Je ontdekt de fascinerende wereld van de dingen die onder onze voeten groeien. Je leert prachtige kleine objecten te fotograferen door een ander perspectief te gebruiken dan je normaal zou gebruiken. Na de workshop genieten we van een laat ontbijt. Als we eenmaal ontbeten hebben, is het tijd om onze spullen in te pakken en opnieuw de 6 km lange wandeling aan te vatten naar het hotel. Zodra we bij het hotel zijn aangekomen, heb je de mogelijkheid om te douchen. Uiterlijk om 12 uur moet je uitchecken uit je kamer. Na de lunch hebben we een korte feedbacksessie en beeldbespreking alvorens we afscheid van elkaar nemen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen bepaalde activiteiten uit bovenstaand programma op een ander tijdstip worden ingepland.

Boeking of bijkomende vragen: Neem contact op via e-mail: sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70