Wildernissafari

Het Malingsbo Kloten ecopark, gelegen op de grens van de provincies Dalarna en Västmanland is een van de grootste natuurreservaten van Zweden. Dit ecopark is geclassificeerd als Europa’s dichtste wildernis en bestaat uit meer dan 100 meren. Omdat er bijna geen bebouwing is, heeft het ecopark de grootste elandenpopulatie ter wereld en vormt het tevens het woongebied van een grote wolvenroedel. Daarnaast tref je hier diersoorten zoals herten, bevers, lynxen en beren aan.   

Dit ga je doen!

  • 4 uur durende safari door Europa’s dichtste wildernis
  • Je geniet van een picknick bij zonsondergang
  • Unieke ‘alleen op de wereld’ ervaring

Op deze wildernissafari neemt lokale natuurfotografe Sylvia Adams je mee op een gegidste rondrit in het indrukwekkende ecopark. We beginnen met een fika (Zweedse koffiepauze) aan onze eerste stopplaats bij een prachtig meer en genieten bij de laatste halte van een picknick bij zonsondergang. Tijdens de rit kom je alles te weten over de diersoorten die in het ecopark voorkomen en stoppen we op verschillende fotogenieke plaatsen. Je waant je alleen op de wereld, want we gaan tenslotte de wildernis in.

Praktische informatie

Periode: Verschillende safari’s per week tussen 1 mei en 30 september. Exacte data worden bekend gemaakt bij boeking.

Tijd: De begin- en eindtijd van deze wildernissafari is afhankelijk van het seizoen. De 4-uur durende safari begint in de namiddag en duurt tot ongeveer 1 uur na zonsondergang.

Ontmoetingspunt: Skinnskatteberg (Västmanland): exacte locatie wordt bij boeking bekend gemaakt.

Toegankelijkheid: Deze wildernissafari is voor iedereen geschikt, de te wandelen afstand is zeer beperkt.

Prijs: 1200 SEK / persoon: de prijs is inclusief transport, warme en koude dranken, snacks, een picknick en Nederlandstalige begeleiding.

Mee te nemen: Geschikte kledij (laagjes), geschikte schoenen (bij voorkeur waterdichte laarzen of wandelschoenen), camera of smartphone met opgeladen batterij(en), regenjas, insectenwerend middel, fles water en bij zonnig weer een geschikt hoofddeksel en zonnecreme.

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70