Kanotocht

Gegidste kanotocht langs de historische waterwegen van Sala

Ben jij geïnteresseerd in natuurbeleving en cultuur? Dan is deze avontuurlijke dagexcursie echt iets voor jou!

Ervaar de schitterende natuur en geschiedenis van Sala tijdens deze fantastische natuur- en cultuurbeleving. Samen met de gids peddel je een ganse dag door een beperkt deel van het enorme watersysteem dat een onmisbaar deel vormde van de zilverproductie die in Sala plaatsvond. Het spotten van beverburchten en broedeilanden wordt afgewisseld met het zien van sporen van de fascinerende vindingrijkheid en het zware werk van de mensen die het watersysteem hebben aangelegd. Er wordt zowel op jungle-achtige kanalen als op open meren omringd door bossen en oude huisjes gepeddeld. Op een prachtige plek ga je aan wal om te genieten van een heerlijke wildernislunch.

Dit ga je doen!

  • Ontdek de prachtige natuur in en rond Sala vanaf het water
  • Luister naar fascinerende verhalen uit het verleden
  • Geniet van een heerlijke wildernislunch over open vuur bereid
  • Laat je gidsen door een local in beperkte groep

Praktische informatie

Voor wie / toegankelijkheid: Iedereen ouder dan 12 jaar met een normale conditie kan deelnemen aan deze tocht. De te peddelen afstand bedraagt ongeveer 10 km. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld. Het peddelen vindt plaats in een rustig tempo en neemt ongeveer 4 uur in beslag, regelmatig worden pauzes ingelast. Peddelervaring is niet vereist, de gids zal samen met jou de basisprincipes van de peddeltechniek doornemen. Het mimimum aantal deelnemers is 2, het maximum 8. De tocht wordt enkel geannuleerd in geval van extreme windkracht of dreigend onweer. Tijdens deze tocht moeten de kano’s twee keer opgetild worden over de oude damwand, iedereen helpt hierbij.

Locatie: Sala (Västmanland), meer bepaald aan het restaurant Måns Ols Utvärdshus. Er is een gratis parking aan de achterzijde van het restaurant. Het ontmoetingspunt bevindt zich op 3 km wandelen van het bus- en treinstation van Sala.

Periode: Deze fantastische kanotocht vindt in 2022 plaats op 30 juli en 7 augustus.

Tijd: Deze excursie begint om 10 uur en eindigt ten laatste om 16 uur. Zorg ervoor dat je voor 10 uur aanwezig bent. De gids wacht je op aan de ingang van het restaurant met een duidelijk bord. Na de verwelkoming is een transfer voorzien naar het startpunt van de kanotocht.

Prijs: 1950 SEK / volwassene, 1500 SEK / kind (12-18 jaar): de prijs is inclusief een kanotocht onder Engelstalige begeleiding langs het indrukwekkende watersysteem van Sala, het gebruik van een gedeelde 2-persoonskano, reddingsvest, paddels, waterdichte zakken en een lunch inclusief drank, koffie of thee en dessert.

Mee te nemen: Kledij (laagjes) aangepast aan de weersomstandigheden, reservekledij, insectenwerend middel, fles water en bij zonnig weer een geschikt hoofddeksel en zonnecreme. Indien gewenst kun je ook zwemkledij meenemen.

Boeking: Neem contact op via e-mail sylvia@amazingscandinavia.com of per telefoon +46 (0)70 230 68 70